Decoratie van natuurlijke materialen

Decoratie van natuurlijke materialen

Naast dat wij het belangrijk vinden om de klant blij te maken houden wij ons ook bezig met eerlijke en ecologische producten, fairtrade en de prachtige natuurlijke materialen zoals zeegras, raffia en bamboe. Deze kenmerken maken onze accessoires ( wandspiegels, kussens, manden, kleden, placemats, tafellopers ) nog mooier!

Decoratie van natuurlijke materialen

Trots zijn wij op de natuurlijke materialen die zijn gebruikt bij de productie van onze handgemaakte accessoires. Vooral het merk Bazar Bizar is hiermee bekend, bij de fairtrade ontwikkeling van de decoratie in Bali wordt gebruik gemaakt van zeegras, raffia, bamboe, sisal, palm & waterhyasint. 

 

Zeegras
Het woord zegt het eigenlijk al, gras dat in de zee leeft. Maar het is geen zeewier, het tegenovergestelde is waar. Zeegras is een landplant die zich heeft aangepast aan het zeeleven, ook heeft deze plant gewone wortels. Na het drogen van deze plant word deze stevig en naturel van kleur, geweldig voor de verwerking in decoratie. Onze webwinkel staat er dan ook vol mee; spiegels, tapijten, placemats, onderzetters, tafellopers, manden, kussens en overige deco voor aan de muur en op tafel. Je kan het zo gek niet bedenken! 

 

Bamboe
Wij vinden het vooral belangrijk dat de accessoires die wij verkopen ecologisch & fairtrade zijn, zo ook bij bamboe. Daarom zijn wij zeer trots de unieke windlichten van bamboe in onze webshop te mogen aanbieden. Het fantastiche stel Pascale & Eddy van Bazar Bizar vliegen een aantal keer per jaar naar Bali om er zorg voor te dragen dat de ontwikkeling van de deco op een eerlijke manier verloopt, zij hebben daar nauw contact met de inwoners die deze producten met de hand maken. Door de verkoop van dit merk word het mogelijk gemaakt dat deze mensen goed betaald worden en zo wordt de economie daar in het dorp geholpen. 

 

Raffia
Ook raffia is zo’n natuurlijke plant die we graag in onze producten zien vanwege de stevigheid, fairtrade en tropische look. Raffia is verwerkt van de Raphiapalm in het tropische gebied. De raffia wordt gemaakt door van de onderkant van een blad van de palm de nerf te 'strippen', die vervolgens gedroogd wordt. Het eindproduct is een sterke vezel, die los of in touwvorm gedraaid kan worden toegepast. Dit stevige materiaal wordt dan prachtig ontwikkeld tot kussens, spiegels, placemats, onderzetters, tafellopers, manden & vele andere woonaccessoires.